dinsdag 30 november 2010

Stoofpeertjes


Lekker kruidige stoofpeertjes deze keer. Als je rodere peertjes wilt, kun je meer wijn toevoegen of perenrood (volgens mij suiker met kleurstof) gebruiken. En hoe rood de peertjes worden ligt ook aan het ras. Overigens zijn de peertjes op de foto nog ongestoofd.

De siroop die overblijft is ook lekker, om aangevuld met prikwater, als limonade te drinken.

Stoofpeertjes

  • 1-1,5 kg stoofpeertjes
  • 5 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 steranijs
  • 6 kardemompeulen, gekneusd
  • 6 kruidnagels
  • ± 4 dl rode wijn
Schil de stoofpeertjes, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Doe ze in een pan en bestrooi met de basterdsuiker en kaneel. Voeg de overige specerijen toe. Giet de wijn erover. Vul verder aan met water tot de peertjes bijna onder het vocht staan. Breng aan de kook en laat een uur pruttelen. Laat afkoelen in het vocht. Verwijder dan de peertjes en breng het vocht nogmaals aan de kook. Laat een beetje inkoken tot een dikkere siroop. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen