dinsdag 4 januari 2011

Appel"glühwein" / Mulled apple juice

Ja, wat moet je je nu bij deze titel voorstellen? Warme, kruidige appelsap klinkt niet zo aanlokkelijk. En toch is het heel lekker. Een prima alcoholvrij alternatief voor glühwein.

Ik maak een grote pan omdat er veel mensen over de vloer komen met kerst. Maar dit recept is natuurlijk heel gemakkelijk te halveren. Gebruik dan ook gewoon een heel kaneelstokje. Dat is de specerij die het minst snel overheerst. 


Ook heel lekker na een wandeling door de winterkou. 


Ben je op zoek naar een alcoholvrij drankje dat je juist koud wilt drinken, dan heb ik ook wat lekkers voor je:




afbeelding mulled applejuice kerstdrankje

Mulled apple juice

(voor 2,5 liter)
  • 2,5 liter appelsap
  • 1 kaneelstokje
  • 2 stuks steranijs
  • 5 kruidnagels
  • 3 cm gemberwortel, geschild en in dunne plakjes
  • eventueel suiker
Verwarm de appelsap met de specerijen tot net onder kookpunt en laat 10 minuten op laag vuur trekken. Proef of je er eventueel suiker in wilt. Serveer warm.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen