donderdag 20 januari 2011

Pastinaak met granaatappel

Een granaatappel heeft meestal van die mooie, knalroze pitten die het zo goed doen op foto's. Helaas had dit exemplaar lichtroze gevallen, dus het ziet er een beetje flets uit.

Pastinaak met granaatappel

  • 500 gram pastinaak
  • 1 teentje knoflook
  • pitten van 1 kleine granaatappel
  • 1/4 ui, gesnipperd
  • 1 + 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
  • peper, zout
Schil de pastinaak. Snijd in stukken van ongeveer 5 cm lang. Snijd deze in de lengte in platte repen. Kook de pastinaak, samen met gepelde teentje knoflook, in gezouten water ongeveer 2 minuten. Laat uitlekke.
Verhit een grilpan. Bestrijk licht met olie en gril de pastinaak aan elke kant 3 minuten.
Fruit ondertussen het uitje in een klein beetje olie totdat het lichtbruin is. Doe 2 eetlepels van de granaatappelpitten, de gebakken ui, het gekookte teentje knoflook, het citroensap, de komijn, het korianderpoeder in een blender en mix tot een dressing. Proef naar smaak peper en zout toe. 
Schep de dressing door de lauwwarme pastinaak. Doe over in een serveerschaal en bestrooi met de rest van de granaatappelpitten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen