zaterdag 8 januari 2011

Perzikmarsepeintaart

Een lekkere variant op deze taart.

Perzikmarsepeintaart

(quichevorm met losse bodem doorsnee 23 cm)
  • 150 gram bloem
  • snufje zout
  • 75 gram koude boter, in blokjes
  • 2 eetlepels ijskoud water
  • 200 gram marsepein, in kleine blokjes
  • 100 gram boter, zacht/half gesmolten
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 3/4 blik perziken (800-gramsblik), in schijfjes
Doe bloem, zout en boter in de mengkom van de keukenmachine en mix totdat het mengsel op grof broodkruim lijkt. Voeg het water toe en meng nog kort totdat zich een deegbal vormt.  Laat het deeg even opstijven in de koelkast.
Rol de kleine bal op een bebloemd werkvlak (of een siliconenmatje) uit tot een cirkel met een doorsnee iets groter dan de bodem. Bekleed de (met bakpapier bekleden) bodem van de vorm hiermee.
Leg in de deegbodem weer een stuk bakpapier en vul met een steunvulling. Bak de deegbodem 15 minuten op 180C. 
Maak ondertussen de vulling. Doe marsepein, boter, bloem, eieren en custardpoeder in een hoge mengbeker. Meng fijn met de staafmixer. Of doe alles over in een keukenmachine met mes. Voor het fijnmalen van de marsepein heb je wat kracht nodig. Als je denkt dat je apparatuur dat niet aan kan, kun je ook alles mengen zonder de marsepein, en dan later de marsepein, in echt kleine stukjes gesneden, erdoor mengen. 
Verwijder de steunvulling uit de voorgebakken bodem. Doe de vulling erin. Beleg met de perzikschijfjes. Bak de taart nog 45 minuten op 180C. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen