zaterdag 1 januari 2011

Salade van radicchio, appel en walnoten


Bij de kerstmaaltijd had ik ook een lekkere salade gemaakt. Ter afwisseling van warme groente vind ik een salade erbij altijd wel lekker. Maar als je maar met z´n 2-en of 3-en eet, is een salade erbij vaak teveel. Dus zo´n grote groep is een mooi excuus.

Salade van radicchio, appel en walnoten

  • 1 kropje radicchio
  • 2 appels
  • iets citroensap
  • ± 20 walnoten
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 4 eetlepels appelsap
  • 1,5 eetlepel appelciderazijn
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • peper, zout
Snijd de radicchio in repen. Was de appels. Snijd ze met schil in plakjes en besprenkel met citroensap.
Kraak de walnoten (als je ongedopte gebruikt) en rooster ze in een hete, niet-ingevette koekenpan. Verwarm het appelsap en week de rozijnen hierin ongeveer 10 minuten. 
Giet de rozijnen af en meng dit appelsap met de azijn, beide soorten olie en peper en zout tot een dressing. 
Doe radicchio, appels en rozijnen in een kom. Meng de dressing erdoor. Strooi de walnoten over de salade heen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen