donderdag 3 februari 2011

Gevulde champignons


Geïnspireerd door een etentje bij anderen heb ik laatst zelf gevulde champignons gemaakt. Mijne waren wel weer een tikje anders maar ook erg lekker.

Gevulde champignons

(10 stuks)
  • 10 grote champignons (+ 3/4 cm in doorsnee)
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1/2 eetlepel olijfolie
  • 1/4 ui, heel fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dunne preitjes (+ 200 gram)
  • 5 blaadjes salie, fijngehakt
  • peper, zout
  • 50 gram kruidenroomkaas
Haal de steeltjes uit de hoedjes. Hol de hoedjes verder uit met bijvoorbeeld een meloenbolletjeslepel. Hak de steeltjes en het uitgehaalde champignonsvruchtvlees fijn. 
Hak het ontbijtspek fijn. Verhit de olie en fruit daarin het ontbijtspek bruin. Schep even uit de pan op een bordje. Voeg ui en champignons toe aan het bakvet en bak deze 5 minuten op hoog vuur. 
Snijd ondertussen de prei in kwartringetjes. Bak deze ook een paar minuten mee, tegelijk met het uitgeperste teentje knoflook en de salie.
Roer de roomkaas door de vulling. Breng op smaak met peper en zout. Vul de champignons met het mengsel.
Doe de champignons in een ovenschaal. Giet er een klein laagje water bij. Bestrijk de champignons ook aan de zijkanten met water. Bak de champignons 25 minuten in een oven van 200C.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen