zondag 27 februari 2011

Hummus


Een restje kikkererwten, wat doe je daar nu mee? Nou gewoon, hummus maken. Lekker als hartig broodbeleg, op een toostje, als dip voor rauwkost. Heel veelzijdig, alleen niet zo fotogeniek.

Hummus

  • 200 gram gare kikkererwten 
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • sap 1/2 citroen 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen komijn
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 2-6 eetlepels koud water 

Pureer alle ingrediënten, met uitzondering van het water en de tahin. Voeg in eerste instantie ook maar de helft van het citroensap toe. Roer de tahin door het mengsel. Voeg water toe tot je de gewenste dikte hebt. Als je de hummus als broodbeleg gebruikt moet ie dikker zijn dan als je ´m als saus gebruikt. Proef en voeg eventueel nog citroensap naar smaak toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen