dinsdag 22 februari 2011

Kruidige, pittige (of iets minder pittige) drumsticks

Door de marinade van de kip gaat cayennepeper. In principe is dit behoorlijk pittig spul. Maar als het ouder is, verliest het een deel van zijn pit, en ook merken onderling verschillen. De genoemde halve theelepel is dus een richtlijn. Bedenk hoe pittig je het wilt, en hoe scherp de door jou gebruikte cayennepeper is.

Kruidige, pittige (of iets minder pittige) drumsticks

  • 4-6 drumsticks
  • 1 volle theelepel gemalen komijn
  • 1 volle theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel koenjit
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 teen knoflook, geperst
Meng de specerijen, knoflook, suiker, zout en citroensap tot een pasta. Maak een paar sneden door het vel van de drumsticks heen. Wrijf de marinade goed in de drumsticks en leg deze in een schaal. Zet de schaal in de koelkast. Laat de drumsticks een paar uur marineren. 
Besprenkel de drumsticks met olie. Vet ook een ovenrooster in met wat olie. Leg de drumsticks op het rooster. Zet onder het rooster een schaal die het afdruppend vet kan opvangen. Rooster de drumsticks in de combimagnetron gaar: ik gebruikte in totaal 15 minuten op 180C en 600 Watt en daarna nog 5 minuten onder de grill. Keer halverwege. Als je alleen een oven gebruikt, moet je rekenen op zo´n 40 minuten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen