dinsdag 1 maart 2011

Bietjes met gember

Op het bord bij de eendenbout van gisteren lagen ook blokjes biet.Deze keer klaargemaakt met wat gember. Een erg lekkere combi: het zoet van de bietjes en het scherpe van de gember.

Bietjes met gember

Schil hiervoor 3 (± 400 gram) rauwe bietjes. Snijd ze in kleine blokjes (± halve cm). Doe ze in een magnetronschaal met een paar lepels water. Zet 5 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Schil ondertussen een stukje gemberwortel van 1 cm. Rasp dit fijn. Meng dit met een lepel citroensap en een lepel bruine basterdsuiker en een halve theelepel zout. Schep de bietjes hier mee om. Verwarm nogmaals 5 minuten op vol vermogen in de magnetron. Omdat ik mijn eend in de oven had (180C), heb ik ze in plaats van de tweede keer 5 minuten in de magnetron, afgedekt met aluminiumfolie en in de oven erbij gezet. Zo hebben ze zeker 30 minuten meegegaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen