dinsdag 15 maart 2011

Koffiecheesecake

Deze taart is een gebakken kwarktaart. Doordat er veel vocht uit de kwark komt, wordt de bodem niet knapperig. Misschien kun je dat voorkomen door de kwark eerst uit te laten lekken. Verder moet je de taart binnen 1-2 dagen opeten, dan is die het lekkerst. De bodem wordt namelijk steeds soppiger.


Koffiecheesecake

(springvorm doorsnee 22 cm)
  • 125 gram biscuitjes
  • 75 gram boter
  • 2 gemberbolletjes, heel fijn gehakt
  • mespunt zout
  • 20 gram cacao
  • 3 theelepels oploskoffie
  • 500 gram kwark
  • 200 gram roomkaas
  • 3 eieren, gesplitst
  • 125 gram suiker
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. 
Verkruimel de biscuitjes in een keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje, maar laat niet bruin worden. Roer de kruimels en de fijngehakte gember door de boter. Bedek hiermee de bodem van de vorm en druk goed aan. Dit gaat handig met de bolle kant van een lepel. Zet zolang in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf met een mespunt zout.
Roer cacao en oploskoffie door elkaar en maak er met zo min mogelijk kokend water een gladde pasta van. 
Klop de eidooiers los met de suiker en de cacaokoffiepasta. Meng kwark en roomkaas erdoor. Zorg dat alles goed gemengd is. Spatel het stijfgeklopte eiwit erdoor. 
Doe het mengsel over in de taartvorm. Bak de taart 1 uur 160C. Zet de oven uit, maar laat de taart nog een half uur in de oven staan. Laat vervolgens verder afkoelen buiten de oven, en bewaar verder in de koelkast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen