donderdag 17 maart 2011

Pittige paprika-amandelsaus

Ik maakte deze saus en deed daar kleine gehaktballetjes in. Maar je kan er ook prima kip of vis in doen. Of als alleen saus over tagliatelle. De volgende keer als ik ´m maak, maak ik een dubbele hoeveelheid. Voor in de vriezer.

Op de andere foto een impressie van ons bordje eten die avond: rijst met deze saus en courgette met zoete aardappel.

Pittige paprika-amandelsaus

  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1 ui, gesnipperd
  • stukje verse gember van ± 2,5 cm, grof gehakt
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 25 gram amandelen
  • 350 gram rode paprika
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 ml water
  • 2 eetlepels citroensap
Was de paprika en peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. 
Rooster koriander in een droge koekenpan. Laat even afkoelen op een bord. Rooster ook het komijnzaad. Stamp beide zaden fijn in een vijzel. 
Meng koriander, komijn, kurkuma, zout, suiker, ui, gember, knoflook, amandelen, paprika en peper in een blender tot een puree. 
Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de puree toe en laat 10 minuten zacht pruttelen tot het iets indikt. Roer af en toe. 
Voeg dan water en citroensap toe. Breng aan de kook en laat dan nog ± 15 minuten, met het deksel op de pan, zachtjes sudderen. 

(bron: Spiced Chicken with Almonds - Ballymaloe receipes)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen