woensdag 23 maart 2011

Wortelsinaasappelsalade

Ik heb bijna altijd wortels in huis. En vaak ook sinaasappels. Dus deze salade is voor mij uit mijn voorraad te maken. Lekker makkelijk, snel, gezond en kleurrijk. Ik raspte de wortel met mijn microplane, je krijgt dan fijne rasp. Als je de wortel te grof raspt, blijf je kauwen, en dat vind ik niet zo lekker.




Wortelsinaasappelsalade

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 1 grote wortel (±200 gram)
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel azijn (bijv. witte wijn of cider)
  • peper, zout
  • mespunt gemalen komijn
Wel de rozijnen ± 15 minuten in een beetje lauw water. Giet daarna af.
Schil de wortel en rasp deze fijn. 
Schil de sinaasappel dik zodat je het wit meeschilt. Snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op. Snijd de partjes in kleine stukjes.
Klop van de olie, een lepel sinaasappelsap, de azijn, peper, zout en komijn een dressing. Meng de wortelrasp met de dressing en schep de rozijnen en de sinaasappelstukjes erdoor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen