zondag 3 april 2011

Couscoussalade met feta en olijven

Vrijdag even langs de markt gefietst. Bij de turkse kraam een bos verse munt en verse koriander gehaald om in dit recept te gebruiken. Daar krijg je tenminste waar voor je geld. Als je in de supermarkt verse kruiden koopt, betaal je veel te veel. En ik moet het nog even doen met gekochte kruiden want mijn munt is nog niet oogstklaar. En de koriander ga ik dit jaar voor het eerst zaaien, kijken wat dat wordt.



Couscoussalade met feta en olijven

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)
  • 150 gram couscous
  • zout, peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel citroensap
  • 75 gram feta, in kleine blokjes
  • 75 gram groene olijven, in kwarten
  • 3 eetlepels fijngehakte munt
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander
Doe de couscous in een schaal. Bestrooi met wat zout. Begiet met kokend water, ± 1,5 dl. Wacht 10 minuten tot het water opgenomen is en schraap de korrels dan los met een vork.
Klop olijfolie en citroensap tot een dressing. Roer door de couscous.
Als de couscous is afgekoeld, schep er dan de feta, olijven en kruiden door. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen