zaterdag 2 april 2011

Kokoskwarktaart

Het klinkt misschien een beetje vreemd, de combinatie van kwark en kokos, maar er bestaat ook optimel met kokossmaak. En dat wordt blijkbaar ook gedronken. Dus met dat ergens in mijn achterhoofd heb ik deze taart gemaakt. Ik wou namelijk kwarktaart maken, maar weer eens een andere dan anders. En mannetje Q heeft zitten smullen.

De chocoladeversiering op de taart ziet er wat vreemd uit. Ik wou rozetjes spuiten, maar het mengsel was al te stijf geworden. Dus heb ik dit er maar mee gefröbeld. Je kan dit onderdeel natuurlijk ook weglaten, maar het voegt zeker wat toe wat smaak betreft.

Nu ik dit opschrijf, bedenk ik mij dat je voor de bodem natuurlijk perfect kokosbiscuitjes kunt gebruiken. Dan blijf je helemaal in stijl.




Kokoskwarktaart

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - springvorm met doorsneel van 22 cm)
  • 125 gram (kokos)biscuitjes, fijngemalen
  • 100 gram (harde) margarine of boter
  • 50 gram pure chocolade
  • 8 blaadjes gelatine
  • 75-100 gram suiker
  • 1 blik (400 ml) kokosmelk
  • 500 gram kwark
  • 2 dl slagroom
  • 100 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels kokoslikeur
  • 15 gram suiker
  • 1 dl crème fraîche
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. 
Smelt de boter of margarine zachtjes. Laat niet bruin worden. Roer de biscuitkruimels erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Laat hard worden in de koelkast.
Smelt de chocolade. Verdeel de gesmolten chocolade over de koekbodem. Zet weer terug in de koelkast. 
Week de blaadjes gelatine ± 5 minuten in koud water. Verhit ± 1 dl van de kokosmelk. Knijp de gelatine uit en los deze op in de hete kokosmelk. Roer de warme kokosmelk door de rest. Klop de suiker erdoor. Klop dan de kwark erdoor. Klop de slagroom stijf. Meng de slagroom door het kwarkmengsel. Proef of het zoet genoeg is. Verdeel het mengsel over de bodem en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. 
Smelt de chocolade. Roer de likeur en de suiker erdoor. Laat zover afkoelen dat als je de crème fraîche toevoegt, deze niet direct smelt. Maar laat het ook niet te koud worden, want anders krijg je het niet opgespoten. Klop de crème fraîche erdoor. Doe het mengsel (snel) over in een spuitzak en spuit rozetjes op de bovenkant van de taart. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen