maandag 18 april 2011

Koolvis met tomaat

Afgelopen weekend waren we langs opa en oma (zie het welkom) geweest. Omdat oma vroeger vaak vis voor ons maakte, wou ik ook iets met vis koken. Dus in de supermarkt op zoek naar vis. Best lastig als je je vis meestal op de markt koopt. Van de verse vis werd ik niet heel blij, en de ik wou geen diepvriestilapia (meuk) of diepvrieszalm (vaak droog). Uiteindelijk heb ik - ik weet het, heel fantasieloos - diepvrieskoolvis gekocht. Manlief had ook zo zijn zijn reserves hierbij. Maar het resultaat was lekker.




Koolvis met tomaat

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 4 personen)
  • 400 gram koolvisfilet (diepvries)
  • eventueel een scheut witte wijn
  • cayennepeper, zout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 tomaten
  • 50 gram geraspte kaas
De koolvis hoeft van te voren niet te ontdooien.
Giet de scheut wijn (gebruik anders water) in een ovenschaal waar de vis in past. Doe de vis in de ovenschaal. Bestrooi met cayennepeper en zout.
Meng in een kommetje de mosterd en de tijm door de crème fraîche. Bestrijk de vis met dit mengsel. Snijd de tomaten in plakken en leg deze op de crème fraîche. Bestrooi met de geraspte kaas.
Laat de vis in een oven van 200C in ± 20 minuten gaar worden. Zet eventueel nog een paar minuten onder de grill om de kaas een korstje te laten krijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten