maandag 20 juni 2011

Kaneelkoekjes

Een extra kookopdracht waren deze koekjes: biscuit duty. Dat betekende op Ballymaloe dat je kleine koekjes moest bakken die als extraatje bij het toetje werden geserveerd. En natuurlijk mocht je ook een deel naar je cottage meenemen. 

Kaneelkoekjes

(40-50 koekjes)
  • 225 gram zachte boter
  • 110 gram basterdsuiker
  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels kaneel
  • kristalsuiker om te bestrooien
Roer de boter zacht. Voeg de suiker, het zelfrijzend bakmeel en de kaneel toe. Rol van het deeg balletjes. Duw deze plat op een ingevette bakplaat. Als je een vork gebruikt om de balletjes plat te duwen krijg je een mooi ribbeltjespatroon op het koekje. Bak de koekjes 10 minuten in een oven van 180C tot ze lichtbruin zijn. Bestrooi ze direct uit de oven met kristalsuiker. Laat afkoelen op een rooster.

Het deeg kun je ook goed invriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen