donderdag 23 juni 2011

Koken met kinderen - toetjesparade 1

En dit was toetje 1: een fruitsalade

Meloensalade met munthoninglimoendressing



Keukengereedschap:

  • bord/snijplank
  • kommetje
  • rasp
  • mes
  • citruspers
  • lepel
  • mooie schaal

Ingrediënten:

  • 1 limoen
  • 2-3 takjes munt
  • 2 lepels honing
  • 1 (gallia)meloen
1. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil er dun af. Zorg ervoor dat je geen wit meeraspt, want dat is bitter. Doe de rasp in het kommetje. 
2. Pers de limoen uit. Doe het sap bij de rasp in het kommetje.
3. Doe de honing er ook bij en roer tot je een mooi sausje hebt. Proef of het lekker is.
4. Haal de blaadjes munt van de takjes en hak (of snijd of knip) de blaadjes fijn.
5. Roer de munt door het sausje.
6. Snijd de meloen doormidden en schep de zaadjes eruit. Die kun je weggooien. Snijd de meloen in parten en snijd dan van elke part de schil eraf. Die mag ook weg. Snijd het vruchtvlees in mooie blokjes.
7. Doe de meloenblokjes in de schaal. Schep het sausje erdoor en laat een uurtje (dat redden we alleen vandaag niet) in de koelkast koud worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen