donderdag 23 juni 2011

Koken met kinderen - toetjesparade 2

Dit was favoriet bij de kinderen om te maken en om te eten. Van de overige toetjes bleef op sommige bordjes nog wat liggen, maar het stukje brownie was bij iedereen echt snel weg.

Brownies met rozijnen


Keukengereedschap:

  • vierkante/rechthoekige bakvorm
  • kom
  • bakpapier
  • hittebestendige kom
  • mixer met gardes
  • weegschaal
  • pan
Ingrediënten:

  • 150 gram boter
  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram rozijnen
1. Doe de rozijnen in een bakje en doe er een beetje water bij. Verwarm even in de magnetron. Op deze manier wellen de rozijnen.
2. Breng een laagje water aan de kook in een pan waar de hittebestendige kom in kan hangen. 
3. Snijd de boter in blokjes. Doe ze in de hittebestendige kom.
4. Breek de chocolade in stukjes. Doe ze bij de boter in de kom.
5. Laat de boter en chocolade smelten boven het hete water. Draai de kom af en toe een beetje rond. Je hoeft pas op het laatst te roeren.
6. Klop ondertussen de eieren met de basterdsuiker tot ze luchtig zijn. Dit duurt zeker 5 minuten.
7. Schep (met een spatel) het gesmolten chocolade-botermengsel voorzichtig door de eieren.
8. Schep daarna het zelfrijzend bakmeel erdoor.
9. Giet de rozijnen af. Schep ze daarna door het beslag.
10. Verwarm de oven voor op 170C.
11.  Leg een stukje bakpapier op de bodem van de bakvorm. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de brownie 25 minuten in de oven. Hij mag van binnen nog iets kleverig zijn.
12. Leg het taartrooster op de bovenkant van de vorm. Keer samen om zodat de brownie op het rooster valt. Laat verder op het rooster afkoelen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen