vrijdag 24 juni 2011

Koken met kinderen - toetjesparade 3

Had één van de kinderen heel ijverig mooie kruimeltjes gemaakt, ging degene die het deeg over de appel deed het even goed aandrukken... Gelukkig werd dat nog net op tijd ontdekt.



Appel(bramen)crumble


Keukengereedschap

  • oven
  • mesje
  • kom
  • bord
  • weegschaal
  • ovenschaal
Ingrediënten

  • 3 appels
  • 200 gram bramen (of een extra appel)
  • 1 eetlepel custardpoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 gram koude boter
  • 100 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 1 theelepel kaneel

1. Schil de appels en snijd in stukjes
2. Meng de appelblokjes met de bramen en de lepel custardpoeder en de lepel suiker in de ovenschaal voorzichtig door elkaar.
3. Snijd de koude boter in kleine blokjes, ongeveer zo groot als een doperwt. Probeer de boter zo min mogelijk aan te raken, want dan blijft ie zo koud mogelijk.
4. Verwarm de oven voor op180-200C.
5. Meng de bloem en suiker door elkaar in een kom en wrijf de blokjes boter er snel doorheen. Je moet kruimels krijgen.
6. Verdeel de kruimels over het fruit en bak de crumble in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen