donderdag 9 juni 2011

Komkommerzoetzuur


Maak een grote pot van deze komkommer. In de koelkast blijft ie zeker bijna een week goed. Het inmaakvocht kun je opnieuw gebruiken, maar niet voor een nieuwe komkommer. Kook het een paar minuten en gebruik het als basis voor een chutney of andere ingemaakte groenten.

Eventueel kun je een kleine ui, in flinterdunne ringen gesneden, aan de komkommer toevoegen.




Komkommerzoetzuur

  • 500 gram komkommer
  • 125 gram suiker
  • 1 dl witte (dragon)azijn
  • 1 eetlepel zout
Snijd de kontjes van de komkommer en snijd de komkommer verder in dunne plakjes. Gebruik eventueel een mandoline of schaaf. De komkommer hoeft niet geschild te worden.
Meng de suiker, zout en azijn. Roer totdat de suiker is opgelost. Doe de komkommer in een afsluitbare bak en giet de zoetzure oplossing erover. Laat minimaal 4 uur intrekken voordat je de komkommer eet. Laat de komkommer goed uitlekken voordat je deze in een serveerschaaltje doet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen