donderdag 28 juli 2011

Fusili met kip, paprika en spinazie

Manlief reageerde verbaasd toen hij dit op zijn bordje kreeg. Gedroogde pasta en geen verse. En met kip met iets dat leek op pesto. En dat terwijl ik best wel eens gedroogde pasta gebruik, maar blijkbaar als manlief weg is. Gelukkig vond hij het toch wel lekker. En het zusje dat er was, vond het ook geslaagd. Je mag van mij ook een schepje kant-en-klare pesto gebruiken hoor. 


pasta met kip paprika en spinazie

Fusili met kip, paprika en spinazie

(3 personen)
  • 250 gram kipfilet
  • handje verse basilicum
  • 1 eetlepel verse oregano
  • 1 teentje knoflook
  • 1 + 1 eetlepel olijfolie
  • 2-3 rode paprika´s (± 400 gram)
  • 300 gram verse spinazie
  • 100 ml crème fraîche
  • peper, zout
  • 300 gram fusili
Wrijf de basilicum, oregano, het teentje knoflook en 1 lepel olie in een vijzel tot een pasta. 
Snijd de kipfilet in blokjes en meng deze met de pasta en laat minimaal een half uur intrekken.
Snijd de paprika in reepjes. 
Verhit de rest van olie in een hapjespan. Bak de kipfiletblokjes 5 minuten. Doe de paprika erbij en schep even om. Doe er een scheut water bij en het deksel op de pan en laat 5 minuten smoren. 
Kook ondertussen de fusili gaar. 
Doe na de 5 minuten de crème fraîche bij de kip en paprika en laat heet worden. Schep de spinazie erdoor en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. 
Roer de gare fusili door de saus. 

1 opmerking: