woensdag 13 juli 2011

Mihoen met paksoi en ananas

Door de ananas en limoen is deze mihoenpaksoivariant wat frisser en zuurder dan wat ik meestal maak. Gelukkig bestaat er dan voor mannetje Q satesaus. En heeft hij een lieve mama die dat nog erbij wou maken.

Op de foto zijn ook nog wat peultjes zichtbaar. Het blijven er telkens maar een paar.

Mihoen met paksoi en ananas

(3-4 personen)
  • 200 gram mihoen
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • mespunt sambal
  • zout
  • klontje boter
  • 1 struik paksoi
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 schijven ananas, in stukjes
  • sap van halve limoen
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1-2 theelepels sambal
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 eetlepels ketjap
  • 3 eetlepels pinda´s
Breng water met wat zout aan de kook. Leg hierin de mihoen, doe het deksel op de pan en laat 2 minuten staan. Giet af in een zeef. Snijd eventueel wat kleiner. Dat mengt straks makkelijker.
Breek de eieren en klop los met wat melk, zout, sambal. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak 2-3 omeletten. Snijd in reepjes en bewaar even op een bord. 
Snijd de stengels en blad van de paksoi apart in dunne reepjes. Verhit de olie in een wok en roerbak de stengelstukjes een paar minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Doe de sambal, basterdsuiker, komijn, koriander, limoensap, ketjap, ananastukjes erbij en roerbak 2 minuten. Schep de mihoen erdoor. Schep dan het paksoiblad, omeletreepjes en de pinda´s erdoor en blijf omscheppen tot alles heet is. Proef of er nog zout of sambal bij moet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen