dinsdag 26 juli 2011

Pasta met zalm en courgette en dragon

Altijd goed deze pasta. Mannetje Q zit hier echt van te smullen. Ik dacht dat ik m wel eens op mijn blog had gezet, maar deze variant nog niet. Dus bij deze.


Pasta met zalm en courgette en dragon

(3 personen)
  • 300 gram verse pasta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram (gele) courgette, in kleine blokjes
  • 150 ml crème fraîche
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 eetlepels verse dragon, fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • peper, zout
  • 200 gram gerookte zalm, in reepjes
Breng water aan de kook voor de pasta. 
Verhit in een braad- of hapjespan de olie. Bak de blokjes courgette even aan. Bestrooi met wat zout en peper en voeg een scheut water toe. Laat 3 minuten pruttelen. Voeg de crème fraîche, citroensap, dragon en kappertjes bij de courgette. 
Kook de pasta in ± 2 minuten gaar. Giet af maar laat 3-4 eetlepels kookvocht in de pan. 
Roer de zalm door de courgettesaus. Proef en breng goed op smaak met peper en zout. Roer de pasta met aanhangend kookvocht door de courgettezalmsaus. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen