zaterdag 27 augustus 2011

Broodje hamburger


Niet iets superspeciaals, maar toch ook niet standaard. De hamburgers waren gekocht, maar de broodjes waren zelf gebakken, de tomatenketchup was zelf gemaakt (mannetje Q wil liever de gekochte ...) en de komkommerpickles ook.


Hamburgerbroodjes

(11 stuks)
  • 500 gram bloem
  • 3 theelepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 15 gram droge gist
  • 20 gram zachte boter
  • 1 ei
  • 150 ml lauwwarme melk
  • ± 100 ml lauwwarm water
  • 3 eetlepels sesamzaad
Meng bloem, suiker, zout, gist, boter en de helft van het sesamzaad met elkaar. Doe de helft in de kom van een broodbakmachine. Breek het ei in een maatbeker. Doe de lauwe melk erbij en vul aan tot 300 ml vocht met lauwwarm water. Klop even door elkaar. Giet dit mengsel in de kom van de machine en schep daarbovenop de rest van het bloemmengsel. Laat ± 8 minuten kneden. 
Leg het deeg in een ingevette kom en dek af met plastic folie. Laat het deeg ± 1 uur op kamertemperatuur rijzen. 
Kneed het na een uur een paar slagen en verdeel het dan in 11 gelijke porties. Bol hiervan 11 bolletjes. Leg ze op een (of 2) ingevette (of met een siliconenvelletje bedekte) bakplaat en dek af met een schone theedoek. Laat nog een uur rijzen. 
Verhit de oven voor tot 200C. Bestrijk de bolletjes met water en bestrooi met de rest van het sesamzaad. Bak de bolletjes in 15-20 minuten gaar en lichtbruin. Laat afkoelen op een rooster. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen