woensdag 3 augustus 2011

Courgetterozemarijnsoep


Deze soep heb ik gemaakt met gele courgettes. Natuurlijk kun je ook groene courgettes gebruiken.

Courgetterozemarijnsoep

(± 1,5 liter)
  • 20 gram boter 
  • 1 kleine ui, gesnipperd 
  • 1 aardappel, in blokjes 
  • 1 teentje knoflook 
  • 1 kg courgette, in blokjes 
  • 2 groentebouillonblokjes 
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijn 
Smelt in een soeppan met dikke bodem de boter. Voeg de ui en aardappel toe, schep even om, doe de deksel op de pan en laat op het laagste vuur ongeveer 10 minuten smoren.
Voeg de courgette en 1,25 liter kokend water en de bouillonblokjes toe. Breng alles aan de kook en laat ongeveer 10 minuten zachtjes koken, totdat de courgette gaar is.
Pureer de soep samen met de rozemarijn in de blender. Voeg naar smaak cayennepeper toe en proef of er eventueel nog wat zout bij moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen