zaterdag 13 augustus 2011

Curry met (oranje) bloemkool, boontjes, aardappel

en wortel, kikkererwten, gekookt ei.
Je kunt het op de foto zien, dit is geen hagelwitte bloemkool. Hij had een zachtoranje kleur, die door het koken donkergeler werd. Weer eens wat anders. Jammer genoeg heb ik er maar 1 van, want ik en bloemkool is nog niet zo´n goede tuincombi. Ik dacht toch echt dat ik de verschillende koolsoorten goed apart had gehouden bij het zaaien en uitzetten, maar ik heb toch weer heel veel palmkool, redelijk wat paksoi en dus maar 1 bloemkool. Volgend jaar nog beter opletten dus.


Groentencurry

(4 personen)
  • 1 groene peper
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 3 kruidnagels
  • 200 ml kokosmelk
  • halve limoen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 150 gram boontjes
  • 1 wortel (ongeveer 150 gram), in plakjes
  • 400 gram gare aardappels, in stukjes
  • 200 gram gare kikkererwten
  • 4 hard gekookte eieren
  • verse koriander om te bestrooien
Snijd de groene peper grof. Afhankelijk van hoe pittig de peper is en hoe pittig je de curry wilt, gebruik je wel (pittig) of niet (minder pittig) de zaadjes en zaadlijsten.
Schil de gemberwortel en hak fijn.
Pel de teentjes knoflook en hak fijn.
Verwijder de harde, vezelige stukken van het citroengras en snijd de rest fijn.
Pers de halve limoen uit. 
Doe deze ingrediënten, samen met koriander, komijn en kruidnagel in een kleine keukenmachine. Maal fijn tot een pasta. Voeg een deel van de kokosmelk toe om alles goed gemengd te krijgen. 
Verhit de olie in een braadpan. Voeg de kruidenpasta toe en roer een paar minuten tot het goed begint te geuren. Voeg de wortel toe en een scheut water. Breng aan de kook en laat dan met het deksel op de pan op laag vuur 5 minuten sudderen. Doe dan de bloemkool en boontjes erbij, schep even om en doe de rest van de kokosmelk en een klein beetje water erbij. Breng weer aan de kook en laat dan weer met het deksel op de pan 5 minuten sudderen. Voeg dan de aardappels en kikkererwten toe en laat warm worden. Roer om en proef of de curry goed op smaak is. 
Snijd de eieren in kwarten. Leg deze bovenop en laat even meewarme. Bestrooi met verse koriander. 
Serveer eventueel met rijst of naanbrood

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen