vrijdag 12 augustus 2011

Hele kip met dragon


De foto spreekt voor zich: Kip!
Mannetje Q wil de grootste poot, ik wil ook een poot, manlief krijgt de 2 vleugels, ruim afgesneden. Van de borst wordt ook nog wat gegeten. De rest van het borstvlees wordt een keer ergens in verwerkt en van de rest trek ik nog bouillon.

Hele kip met dragon

  • 4 eetlepels blaadjes verse dragon + 2 takjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper, zout
  • 1 + 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram wortel
  • 1 dl witte vermout
  • 1 hele kip (ongeveer 1,5kg)
Hak de dragon wat fijner, en snijd 1 stengel bleekselderij in stukjes. Doe dit, samen met de olijfolie, peper en zout en de uitgeperste teentjes knoflook in een kleine keukenmachine of vijzel en maak een pasta van het geheel. Maak met je vingers voorzichtig ruimte tussen het vel en vlees van de kip zodat je pasta er tussen kunt smeren. 
Snijd de rest van de bleekselderij en wortel in stukjes. Verdeel deze over de bodem van een braadslee of ovenschaal. Giet de vermout en een scheut water over. Meng ook wat peper en zout en de 2 takjes dragon erdoor. Leg de kip op de borstkant in de ovenschaal. Bak de kip in een oven van 190C in een uur gaar en goudbruin. De kip is gaar als je in het dikste deel van de drumstick steekt en er helder (geen roze) vocht uitkomt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen