dinsdag 30 augustus 2011

Komkommer met garnalen


Dit is een simpel voorgerechtje, maar wel chic. Eindelijk gebruikte ik mijn "kookringen". Stukjes grijze pvc-buis waarvan de zaagsnedes even glad zijn geschuurd. Prima alternatief voor de mooie, maar wel dure rvs-exemplaren.


Komkommer met garnalen

(4 personen)
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • flinke draai zwarte peper
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 100 gram hollandse garnalen
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng mayonaise en crème fraîche. Roer door de helft hiervan de dille en meng dit met de komkommerblokjes. Roer de citroenrasp door de andere helft. Gebruik een kookring met een doorsnee van 8 cm om op 4 bordjes een mooie cirkel komkommer te leggen.  Meng de garnalen met wat peper. Schep ze op de komkommer en druppel er wat citroenmayonaise overheen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen