donderdag 4 augustus 2011

Ninjagotaart

Mannetje Q moest natuurlijk een stoere verjaardagstaart hebben.


Ninjagotaart

(springvorm doorsnee 22 cm)
  • 3 eieren 
  • 90 gram suiker
  • snufje zout
  • 15 gram maizena
  • 75 gram bloem
  • 100 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 2 dl slagroom
  • 150 gram blanke marsepein
  • paar druppels levensmiddelenkleurstof - zwart
  • paar druppels levensmiddelenkleurstof - geel
  • eventueel paar druppels levensmiddelenkleurstof - rood
  • 3 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
  • 100 gram aardbeien
  • 2 blaadjes gelatine
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn voordat je ze gaat kloppen.((je kan ze eventueel in wat warm water leggen) Klop de eieren met de suiker en het snufje zout minstens 10 minuten totdat ze lichtgeel en schuimig zijn. Zeef maizena en bloem boven dit mengsel en spatel het erdoor heen. Schep het beslag in een ingevette springvorm.
Verwarm de oven voor op 150C.
Bak het biscuitdeeg volgens het volgende schema: 13 minuten 150 C, 13 minuten 165 C, 13 minuten 175-180 C. Laat de taartbodem afkoelen en snijd hem daarna in twee lagen. Bestrijk de onderste helft met de helft van de limonadesiroop.
Terwijl de taart in de oven staat kleur je de marsepein. Verdeel de marsepein in 3 delen. Maak 1/3 deel zwart en 2/3 deel geel. 
Maak de chocolademousse. Breng de slagroom aan de kook en stop met verwarmen zodra het kookt. Giet de hete slagroom over de gehakte chocolade. Schud af en toe met de kom en laat de chocolade smelten. Meng voorzichtig met een spatel. Laat afkoelen tot lauw en klop het mengsel dan een paar minuten met de mixer tot het wat stijver wordt. Het hoeft niet helemaal stevig, want het wordt stijver. Verdeel de chocoladeroom tussen de twee taartplakken. Zet de taart in de koelkast. 
Week de blaadjes gelatine ± 5 minuten in koud water. Pureer de aardbeien. Verwarm de andere helft limonadesiroop en los hierin de uitgeknepen gelatine in op. Roer er 3 eetlepels water door en meng dit door de aardbeienpuree. Laat afkoelen totdat het lobbig wordt. Dit kan wel even duren. Verdeel de gelei in wording over de bovenkant van de taart. Laat in de koelkast verder opstijven.
Zoek een plaatje van het ninjagogezicht en vergroot dit. Rol de gele marsepein dun uit en snijd hieruit het gezicht. Leg dit op de taart. Rol de zwarte marsepein uit en snijd de wenkbrauwen / ogen uit en leg op hun plaats. Rol hele dunne sliertjes om de randen van het gezicht mee af te werken.
Bewaar de taart niet te lang want in de koelkast komen er druppeltjes vocht op de marsepein. Of je maakt de marsepeinversiering al wel klaar maar legt hem pas op het laatste moment op de taart.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen