donderdag 18 augustus 2011

Salade met peultjes, rucola en hazelnoten

Het blijft altijd een verrassing of een avocado goed is. Soms voelt ie nog hard, maar is ie van binnen zwart. Gelukkig was het deze keer een erg lekkere avocado en was de salade ook erg lekker.



Met deze salade heb ik meegedaan aan een saladereceptenwedstrijd van Cardini´s. En laat ik nu weer een prijs hebben gewonnen. Jammer genoeg niet de hoofdprijs, maar wel een leuk pakket met uiteraard hun saladedressings, metalen spiezen, een kookboek met recepten voor de bbq en nog wat hebbedingetjes die bij een bbq horen. Het recept is eigenlijk nu eigendom van hen geworden, maar ik heb toestemming om het ook op mijn blog te vermelden. 


Salade met peultjes, rucola, hazelnoten en geitenkaas
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels hazelnootolie
  • peper, zout
  • 150 gram rucola
  • 100 gram peultjes
  • 1 rijpe avocado
  • 2 eetlepels hazelnoten
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • eventueel wat blaadjes verse oregano en tijm
Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil er dun af. Pers de citroen uit. Roer een dressing van citroenrasp, zonnebloemolie, hazelnootolie, peper, zout en (een deel van) het citroensap. Begin met een volle eetlepel en proef of er nog meer bij moet. Bewaar de rest van het citroensap voor de avocado.
Haal de peultjes af. Snijd ze schuin in 2-3 stukken. Doe ze in een schaaltje met een paar lepels water en verhit 1,5 minuut op 1000Watt in de magnetron. Spoel koud en laat uitdruppen.
Was de rucola, slinger droog en verwijder harde steeltjes. Scheur wat kleiner. 
Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Besprenkel met wat citroensap tegen het verkleuren.
Hak de hazelnoten grof.
Snijd de geitenkaas in kleine stukjes. 
Meng in een mooie schaal de rucola (en eventueel de oregano en tijm) met de dresssing. Schep de peultjes erdoor. Meng de avocado er voorzichtig door. Bestrooi met de hazelnoten en de geitenkaas. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten