woensdag 7 september 2011

60 eieren-project - Frambozensoufflé

Dit is een recept voor een fruitig, luchtig en roze toetje. Doe niet te ingewikkeld over het wel of niet slagen van de soufflé. Als die inzakt, is het jammer, maar het smaakt nog steeds even lekker.


Frambozensoufflé

(8 personen)
  • 225 gram frambozen
  • 30 gram suiker
  • 10 gram maizena
  • 3 eiwitten
  • 50 gram basterdsuiker
  • boter en suiker om in te vetten
Maak eerst de vormpjes klaar. Bestrijk ze met een klein beetje gesmolten boter. Maal verticale strepen, van de bodem naar boven. Bestrooi ze met suiker en draai de vorm rond zodat alles bedekt wordt en klop de overtollige suiker eruit. Bewaar de vormen tot gebruik in de koelkast. 
Pureer de frambozen en wrijf de puree door een zeef en gooi de pitjes weg. Verhit de helft van de puree in een pannetje en los de suiker er in op. Roer de maizena met 1 eetlepel water in een kommetje tot een papje. Breng de puree aan de kook en roer het maizenapapje erdoor. Blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Zet het vuur uit en roer de rest van de frambozenpuree er beetje bij beetje door. 
Verwarm de oven voor op 180C. 
Klop de eiwitten in een schone kom bijna stijf. Klop dan de basterdsuiker erdoor en klop totdat je een stevig schuim hebt dat zacht glanst. Spatel het schuim door de frambozenpuree. Schep het soufflémengsel in de vormpjes. Strijk de bovenkant glad af en ga met je duim langs de rand zodat je   een schone rand krijgt. Bak de soufflés in 12 minuten gaar. Serveer direct. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten