vrijdag 23 september 2011

Bietensoep met dragon en sinasappel

Ik vind bietjes erg lekker. Mannetje Q gelukkig ook. Dus heb ik ook veel bietjes gezaaid. Naast heel geregeld "klassiek" aardappels-bietjes-speklapje-uien is er ook genoeg om soep te maken.


Bietensoep met dragon en sinaasappel

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram boter
  • 750 gram rauwe bietjes
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 sinaasappel
  • 3-5 takjes dragon, fijngehakt.
  • peper, zout
  • 2 eetlepels crème fraîche
Smelt de boter in een soeppan en fruit ui en knoflook even aan. Bestrooi met wat zout en peper en zet het vuur laag en de deksel op de pan. Laat 5 minuten zachtjes zweten. 
Schil de bietjes met een dunschiller en snijd in blokjes. Doe ze in de pan en voeg 1,25 liter kokend water en de bouillonblokjes toe. Kook 20-35 minuten tot de bietjes goed gaar zin. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Proef op peper en zout.
Boen de sinasappel schoon en rasp de schil eraf. Voeg de helft van de schil toe aan de soep. Voeg ook de dragon toe. Pers de sinasappel uit en doe de helft van het sap bij de soep. Laat de andere helft iets inkoken en roer samen de achtergehouden rasp door de crème fraîche. 
Serveer de soep in kommen met een beetje sinasappelroom erin. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten