zaterdag 17 september 2011

Bubble and squeak

Dit is de Engelse manier van restverwerking van het kerstdiner. Eigenlijk zijn het gewoon stamppotkoekjes, maar bubble and squeak klinkt veel leuker. Volgens wikipedia komt de naam van het geluid dat de koekjes in de pan maken. Ik heb niks gehoord, dus dat zal wel.

afbeelding-bubble-and-squeak

Bubble and squeak met pompoen en spruitjes

(4 personen)
  • 600 gram aardappels
  • 200 gram pompoen
  • ± 0,5 dl warme melk
  • nootmuskaat
  • 200 gram spruitjes en/of palmkool
  • 20 gram boter en 2 eetlepels olie om in te bakken
Schil de aardappels en snijd in plakjes. Snijd de pompoen in blokjes. Kook de aardappels en pompoen in water met wat zout in ± 10 minuten gaar en zacht. Giet af en stamp fijn met de warme melk. Je moet een stevige puree krijgen. Breng op smaak met nootmuskaat en laat afkoelen. 
Snijd de spruitjes in plakjes en de palmkool in dunne reepjes. Kook ze in een bodempje water in 5-10 minuten beetgaar. Laat afkoelen.
Meng de groene groente door de puree. Vorm er koekjes van ter grootte van een taartje. Leg nog even in de koelkast.
Verhit boter en olie in een koekenpan en bak de bubble and squeak 5 minuten aan elke kant tot ze een goudbruin korstje hebben. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen