dinsdag 20 september 2011

Watermeloensiroop


Een probeersel. Volgens manlief geslaagd. Ik vond de hete siroop ietwat "groenig" ruiken. Ik bedoel dat het niet echt meer naar fruitige watermeloen maar meer naar courgette of iets dergelijk rook. Dus ik was benieuwd. Maar de smaak was goed. Ik durfde het niet aan om siroop te maken zonder te koken. Het moet vast wel kunnen op een bepaalde manier.
Het ziet er heel mooi uit. Als het een dag of zo staat, scheiden fruit en water, dus voor gebruik goed schudden.

Watermeloensiroop

  • 1,5 kilo watermeloen
  • 1 kilo suiker
  • 25 gram citroenzuur
Pureer de watermeloen met een blender of staafmixer. Als er hele grote pitten inzitten, kun je die beter eerst verwijderen, maar dat is een hele klus. Het is slimmer om een (ngenoeg) pitloze watermeloen hiervoor te gebruiken. 
Roer de suiker en het citroenzuur door de puree zodat het al deels oplost. Verwarm eventueel lichtjes. Breng, als de suiker is opgelost, alles snel aan de kook en laat een paar tellen bubbelen. Giet de hete siroop in gesteriliseerde flessen. 
Gebruik als aanmaaklimonade. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen