woensdag 19 oktober 2011

Bietenappelsoep

Ik maakte deze soep van gekookte bietjes. De dag ervoor aten we "gewoon" bietjes met een speklapje en kookte ik ze direct mee. Als je rauwe bietjes gebruikt, schil en rasp ze dan en laat de soep 20 minuten koken voordat je de appel toevoegt.

Bietenappelsoep

(± 1,25 liter)
  • 20 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • peper, zout
  • blaadjes van ± 10 takjes tijm
  • 400 gram gekookte bietjes, in stukjes
  • 1 grote appel, zonder klokhuis, in stukjes
  • 1 groentebouillontablet
Verhit de boter in een soeppan. Fruit de ui even aan. Bestrooi met de helft van de tijm, peper en zout. Laat met een deksel op de pan ± 5 minuten zacht smoren. Voeg dan de bietjes, de appel, 1 liter kokend water en het bouillontablet toe. Laat 10 minuten koken. Doe de rest van de tim erbij. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Proef of er nog peper en/of zout bij moet.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen