zaterdag 29 oktober 2011

Kaasbrood uit Georgie

Het deeg voor dit brood en ook het idee voor de vulling komt uit Feest van Nigella Lawson. Het is onderdeel van het Georgisch feestbuffet en elke keer als ik het lees wil ik dat nog een keer maken. Dit brood is alvast het begin. Ik weet nog niet of ik er superenthousiast over ben. Het was wel lekker, maar echt een wauw-ervaring vond ik het niet. Het deeg bleef onder de vulling een tikje klef en ik denk dat ik net iets uitgeschoten was met de baking soda. Want die rook je echt en dat is niet echt de bedoeling.
Update: de volgende dag warmde ik het restje, gewikkeld in aluminiumfolie, nog een kwartiertje op op de bodem van de oven. Toen smaakte het eigenlijk beter.

Kaasbrood

  • 250 gram yoghurt
  • 1 ei
  • 25 gram zachte boter
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 350 gram bloem
  • 100 gram cottage cheese
  • 100 gram feta, in kleine blokjes
  • 125 gram mozzerella (1 bol), in stukjes
Doe de yoghurt met het ei en de boter in de mengkom van de broodbakmachine. Meng tot een homogeen mengsel. Meng er het zout en de baking soda door. Mix dan in delen de bloem erdoor en laat nog 5 minuten kneden. Laat het deeg -in een bebloemde- kom een half uur rusten in de koelkast.
Prak de 3 soorten kaas door elkaar. 
Verwarm de oven voor op 220C.
Verdeel het in 2 delen. Het ene deel mag iets groter zijn dan het andere. Rol de kleinste helft uit tot een ronde lap die in een pizzavorm past. Verdeel de kaas erover. Rol de andere lap uit en leg deze op het kaasmengsel. Duw de randen goed op elkaar. 
Bak het brood in 20-25 minuten gaar en bruin. Serveer heet. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen