vrijdag 14 oktober 2011

Kersencake


Ik maakte deze cake als toetje toen we vrienden te eten kregen. Toen aten we ´m warm. Maar de volgende dag was ie koud bij de thee ook erg lekker. 

Kersencake

(ronde ovenschaal diameter 20 cm)
  • 100 gram zachte boter
  • 175 gram suiker
  • 2 eieren
  • 1 appel, fijngeraspt
  • paar druppels amandelaroma
  • 175 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1/2 theelepel baking soda
  • 200 gram kersen uit een pot, gehalveerd
Vet een ovenschaal goed in met wat gesmolten boter en bestrooi met bloem of paneermeel. Leg een rondje bakpapier op de bodem.
Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel. Klop de eieren erdoor. Meng dan de appel en het amandelaroma erdoor. Wees voorzichtig met het amandelaroma. Als je goede gebruikt, zijn een paar druppels genoeg. 
Meng bloem, bakpoeder en baking soda en spatel dit door het botersuikereimengsel tot het goed gemengd is. Spatel als laatste de kersen erdoor. 
Doe het beslag in de vorm en bak de cake op 180C in 50-55 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen