woensdag 26 oktober 2011

Pastinaakkerriesoep

Pastinaak en kerrie is een geijkte combinatie in Engeland en Ierland. Hij werkt en is lekker simpel. Gewoon kerrie en klaar. Een keer een andere soep met pastinaak? Kies dan deze variant.


Pastinaakkerriesoep

  • 20 gram boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 aardappel, in blokjes
  • 3 theelepels kerrie
  • peper, zout
  • 750 gram pastinaak, in stukjes
  • 2 groentebouillonblokjes
Verhit de boter in een soeppan. Fruit ui en aardappel even aan en bestrooi met wat peper en zout. Zet het vuur laag en laat, met een deksel op de pan, 10 minuten heel zacht aanzweten. Voeg de kerrie toe en laat nog 2 minuten fruiten. Voeg de pastinaak en  bouillonblokjes en 1,75 liter kokend water toe. Laat 15-20 minuten koken totdat de pastinaak gaar is. Pureer de soep met een staafmixer. Proef en breng verder op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen