maandag 3 oktober 2011

Shortbread

Dit is een basisrecept waarmee je snel nog een knapperig koekje maakt. Ik maakte ze voor bij de aardbeienbavarois van gisteren omdat ik die in zijn eentje toch een beetje saai vond. De koekjes konden mooi bij een andere gang in de oven.

Shortbread

(10-12 stuks)
  • 25 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram koude boter, in blokjes
  • 75 gram bloem
Doe de suiker en de bloem in een kom en meng even. Wrijf de boterblokjes erdoor tot je een kruimelig mengsel hebt en kneed het dan lichtjes en snel tot een bal. Rol of druk uit tot een paar mm dik. Steek er vormpjes uit en leg deze met een paletmes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in een oven van 180C in 8-15 minuten (afhankelijk van dikte en grootte) gaar en heel lichtbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen