maandag 17 oktober 2011

Spaghetti met broccoli en broodkruim

Broodkruim klinkt niet zo aanlokkelijk maar ik vond het lekker. Je bakt hetverkruimelde brood in olie krokant en strooit dat over de spaghetti. Op deze manier voeg je extra textuur toe aan een ogenschijnlijk heel saai gerecht. Spaghetti en broccoli klinkt ook niet zo heel sexy, maar door ansjovis, peper en knoflook toe te voegen wordt het een stuk interessanter.

Spaghetti met broccoli en broodkruim
(1 persoon)
  • 75-100 gram spaghetti
  • 150-200 gram broccoli (of romanesco)
  • 4 eetlepels goede olijfolie
  • 2 ansjovisfilets
  • spaanse peper, fijngehakt, naar smaak
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 oude, uitgedroogde boterham
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. 
Kook de broccoli beetgaar. Houd warm. 
Verkruimel de boterham. Er mogen nog wat grove stukjes tussen zitten. Het hoeft geen paneermeel te worden. Verhit de helft van de olie in een pannetje en bak hierin het broodkruim krokant. Schep even op een bordje. 
Doe de rest van de olie erbij en verwarm licht. Laat de ansjovis hierin smelten. Voeg peper en knoflook toe en laat even meebakken. 
Meng de broccoli en spaghetti met de olie en bestrooi met broodkruim.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen