vrijdag 28 oktober 2011

Sucadelapjes op z´n italiaans

Deze sucadelapjes aten wij bij de pompoengnocchi. Ik maak altijd 2 tot 3 porties in één keer. We eten er 1 keer van en de rest gaat in de vriezer. Als je dit klaarmaakt terwijl je iets anders kookt en het de rest van de avond laat sudderen heb je er nauwelijks omkijken naar.

Sucadelapjes 

  • 1 kilo sucadelapjes
  • 2 eetlepels verse rozemarijn
  • 3 eetlepels verse salie
  • 1 theelepel grof zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 30 gram boter
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 4 ansjovisfilets (ingemaakt, op zout)
Maal de rozemarijn, salie, zout en peper tot een fijn poeder. Bestrooi de sucadelapjes aan beide kanten met dit mengsel en druk even aan. Laat een half uurtje intrekken, als je tijd hebt.
Verhit de helft van de boter en olie in een braadpan. Wacht tot het schuim wegtrekt en bak de helft van de sucadelapjes een paar minuten aan een kant. Draai om en bak de andere kant ook een paar minuten. Schep even uit de pan en voeg de resterende olie en boter toe. Bak de resterende sucadelapjes ook aan beide kanten bruin. Doe alle lapjes in de pan. Voeg een scheut water en de ansjovis toe. Doe het deksel op de pan en laat 2-3 uur sudderen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen