vrijdag 7 oktober 2011

Venkel met een kruidenkaaskorstje

Een variant op de pompoen van Yotam Ottolenghi. Die vond ik erg lekker, dus ik dacht dat ik ook wel andere groente ongeveer op die manier kon klaarmaken. Dat bleek een goed idee te zijn. 

Venkel met een kruidenkaaskorstje

  • 300 gram venkel 
  • 1 uitgedroogde boterham, verkruimeld 
  • 1 teentje knoflook, geperst 
  • 2 eetlepels verse dragon, gehakt 
  • 1 theelepel verse rozemarijn, gehakt 
  • 2 eetlepels verse peterselie, gehakt 
  • 50 gram geraspte geitenkaas 
  • olijfolie 
Snijd de venkel in plakken van ± 1/2 cm dik. Kook ze 3 minuten in wat gezouten water. Leg in een ovenschaal en doe er een klein beetje water bij. Bestrijk ze met olijfolie.
Meng de andere ingrediënten in een keukenmachine tot een fijn kruidenkruim. Verdeel dit over de venkelplakken. Bak de venkel op 190C 20-30 minuten tot deze gaar is en het korstje mooi bruin en knapperig is geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen