zondag 23 oktober 2011

Venkelsalade met rode biet en walnoten

Uit mijn tuin komen weer mooie venkelknollen. Eén ervan belandde in deze salade. Het loof heb ik gebruikt om weer siroop van te maken.

Venkelsalade met rode biet

  • 1 kleine venkelknol (± 250 gram)
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt
  • handje winterpostelein (of iets anders sla-achtigs)
  • 200 gram gare bietjes
  • 50 gram walnoten
  • peper en beetje olijfolie
Snijd de venkel in de lengte doormidden. Snijd of schaaf de venkel in flinterdunne plakken. Meng yoghurt, mayonaise, walnootolie en dragon tot een dressing. Meng de venkel hiermee. Doe over in een serveerschaal.
Verdeel de winterpostelein erover.
Snijd de bietjes in partjes en verdeel over de salade.
Bestrooi met de walnoten. 
Bestrooi met wat versgemalen zwarte peper en druppel er nog wat olijfolie over. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen