zondag 9 oktober 2011

Vijg met blauwe kaas en dragon

Eigenlijk houd ik niet van blauwe kaas. Best dapper dat ik dit toch gemaakt - en gegeten -heb. Het viel mee. Het zoet van de vijgen was voor mij genoeg om het blauwige van de kaas te compenseren.

Vijg met blauwe kaas en dragon

(4 personen)
  • 4 vijgen
  • 50 gram blauwe kaas
  • handje rucola
  • 2 eetlepels lekkere olijfolie
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt
  • 1 eetlepel pastis
Snijd de vijgen vanaf de bovenkant kruislings in en duw ze een beetje open. Stop in elk een blokje kaas. Bind er een stukje keukentouw om. Zet de vijgen in een klein ovenschaaltje en bewaar tot bereiding in de koelkast.
Maak een dressing door olie, citroensap, pastis en dragon met elkaar te mengen. 
Verwarm de oven voor op 180C. Doe een scheutje water in het ovenschaaltje. Bak de vijgen 10 minuten in de oven tot de kaas net gesmolten is. Verwijder het touwtje. 
Meng bijna alle dressing door de rucola en verdeel dit over 4 borden. Zet op elk bergje rucola een vijg en verdeel de achtergehouden dressing over de vijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen