donderdag 13 oktober 2011

Vijgenchocoladeijs

Vijgenchocoladeijs

  • 400 gram vijgen
  • 3 eetlepels honing
  • 2 dl melk
  • 2 eierdooiers
  • 40 gram suiker
  • 2 dl slagroom
  • 25 gram fijngeraspte pure chocolade
Was de vijgen, snijd het stukje steel eraf en snijd ze in stukjes. Doe ze in een pannetje met de honing en een lepel water. Breng aan de kook en pureer. Kook zo´n 5 minuten. Let op dat de moes niet aanbrandt. Laat afkoelen.
Klop de eierdooiers met de suiker tot een lichtgele massa. Breng de melk aan de kook. Giet, terwijl je klopt, de kokende melk bij het eisuikermengsel. Doe terug in de (schone) pan en zet op laag vuur. Laat al roerend binden tot een vla. Schraap goed over de bodem want je moet geen eiklonters in je vla krijgen. Laat de vla afkoelen.
Klop de slagroom stijf. Spatel de vijgenpuree en de vla en de slagroom door elkaar tot een homogeen mengsel. Meng de chocolade erdoor. 
Draai van het mengsel ijs in de ijsmachine. Dit duurt zo´n 45 minuten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen