dinsdag 1 november 2011

Appelframbozencrumble met steranijs

Door de fijngemalen steranijs door het kruimeltjesdeeg smaakt deze crumble net weer even anders dan normaal. 


Appelframbozencrumble met steranijs

(4 personen)
  • 2 appels
  • 125 gram frambozen (en/of blauwe bessen, diepvries)
  • 1 theelepel custardpoeder
  • 1 steranijs
  • 75 gram bloem
  • 75 gram suiker
  • 75 gram koude boter, in blokjes
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe in een ovenschaaltje en roer de frambozen en/of blauwe bessen erdoor. Roer de custard erdoor.
Verwarm de oven voor op 200C.
Maal de steranijs met de bloem fijn in een kleine keukenmachine. Meng de suiker erdoor. Meng dan kort de boterblokjes erdoor totdat je een kruimelig mengsel krijgt. Schep dat op het fruit. Bak de crumble 30 minuten in de oven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen