woensdag 2 november 2011

Appelplaattaart met walnoten

Geïnspireerd door de lekkere appeltaart die we laatst bij een schoonzusje als toetje hadden maakte ik mijn appeltaart net weer even anders. Ik gebruikte wel het deeg dat ik normaal gebruik, maar drukte dat plat uit over de bakplaat. En de appels gingen in schijfjes erboven op, samen wat walnoten. Van mannetje Q moest ik nog een keer een plaattaart bakken, want dan kon er mooi een stukje in zijn broodtrommel... Hij moet alleen even geduld hebben want deze taart bakte ik in zijn herfstvakantie en die is nu allang weer op.

Appelplaattaart met walnoten

  • 300 gram bloem
  • 180 gram koude boter, in blokjes
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4-5 appels, in schijfjes
  • 75 gram walnoten, grof gebroken
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 theelepel custardpoeder
Meng bloem, kaneel en suiker. Wrijf de boter erdoor tot je een kruimelig geheel heb. (of meng in de keukenmachine). Voeg de helft van het ei toe en meng tot het deeg een bal vormt. Misschien moet je nog een klein beetje water toevoegen. 
Verdeel het deeg over de met bakpapier beklede bakplaat. Uitrollen lukt waarschijnlijk niet omdat het daarvoor te veel plakt. 
Schil de appels, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes. Verdeel de schijfjes over het deeg. Meng de slagroom, de andere helft van het ei en het custardpoeder tot een papje. Strijk dit over de appelschijfjes. Verdeel de walnoten erover. Bak de taart in ongeveer 45 minuten op 180C gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen