zaterdag 5 november 2011

Harissa

Ik heb in het voorjaar een peperplantje (ik gok dat het adjumapeper is) gekregen die best wat pepertjes heeft opgeleverd. Nu ben ik niet zo'n fervent scherpe pepertjesgebruiker. Eerst liggen ze een paar dagen op een schaal en dan moet er toch wat mee gebeuren. Ik heb er deze harissa meegemaakt. Hij is echt heel scherp. Ik had een volle theelepel door een pan (toch zeker 1,5 liter) wortelsoep gedaan en ik vind de soep eigenlijk te pittig.

Harissa

  • 3 eetlepel olijolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, ongepeld
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 200 gram rode pepers
Verhit 1 lepel olie in een pannetje. Fruit hierin de uisnippers en bak de hele teentjes knoflook mee. Laat in 5-10 minuten op laag vuur glazig worden. Vis de knoflook eruit en verwijder het velletje. Voeg de koriander en komijn aan de ui toe en bak even mee.
Snijd de rode pepers (zonder zaadlijsten) in stukjes. Doe de gepelde knoflook, peperstukjes en ui in een blender en mix tot een tikje grove puree. Doe over in een gesteriliseerd potje, druk goed aan en giet er een dun laagje olie op. Bewaar in de koelkast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen