woensdag 9 november 2011

Panna cotta met appel(kweepeer)saus

Dit was het toetje van een etentje dat we laatst met vrienden hadden. Ook al was het toen nog niet echt herfstweer, de herfst was wel leidraad geweest in het bedenken van het menu. Dat bestond uit:

Panna cotta met appel(kweepeer)saus

(6 personen)
  • 3 dl slagroom
  • 3 dl melk
  • 45 gram suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 3,5 blaadje gelatine
  • 2 appels
  • eventueel 75 gram kweepeerpasta
  • 1 kruidnagel
Verhit de slagroom en melk samen met het kaneelstokje tot net onder het kookpunt. Zet het vuur uit en laat weer afkoelen zodat het kaneelstokje zijn smaak kan afgeven. 
Verwijder het kaneelstokje. Breng de room, nu met de suiker, opnieuw aan de kook. Week ondertussen de blaadjes gelatine in koud water. Zet het vuur uit en los de gelatine op in het hete mengsel. Laat staan tot het lobbig wordt en verdeel dan over 6, met koud water omgespoelde, vormpjes met een inhoud van 1 dl.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe de stukjes appel met 1 lepel water en de kruidnagel in een pannetje. Breng aan de kook. Roer niet. Doe de deksel op de pan en laat zacht 10 minuten koken. Als de appel zacht is, roer dan om tot een moes. Verwijder de kruidnagel. Roer de appelsaus door een zeef. Proef of er nog een klein beetje suiker bij moet. Als je de kweepeerpasta gebruikt, kun je deze bovenop de appel leggen en meekoken. Suiker zal dan niet nodig zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen