dinsdag 8 november 2011

Pasta met pompoen en paddenstoelen

De combinatie van pompoen met paddenstoelen laatst was goed bevallen. Nu op een andere manier. Op de foto zie je ook nog wat blokjes pompoen. Dit kun je op 2 manieren bereiken: meer afwas (je maakt de blokjes in een aparte pan klaar, zorg dat ze beetgaar blijven) of meer preciesiewerk (je snijdt alle pompoen in zulke kleine blokjes en vist er een paar lepels net iets eerder uit)


Pasta met pompoen en paddenstoelen

(6 borden)
  • 400 gram flespompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel fijngehakte verse salie
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • peper, zout
  • 200 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 200 gram oesterzwammen, in reepjes
  • 20 gram boter
  • beetje citroensap
  • 350 gram verse tagliatelle
  • eventueel wat geraspte parmezaanse kaas
Schil de pompoen en verwijder de pitten en draden. snijd in blokjes. Verhit 1 lepel olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui een paar minuten. Pers het teentje knoflook erboven uit en fruit even mee. Bak de pompoen daarna even mee. Voeg de salie, wat peper en zout en 1 deciliter water toe. Laat de pompoen in ongeveer 15 minuten gaar en zacht worden. Pureer de gare pompoen met kookvocht tot een saus. Doe terug in de pan.
Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan. Bak de kastanjechampignons in ± 5 minuten bijna gaar. Doe de rest van de boter erbij en de oesterzwammen en bak deze nog 2 minuten mee. Bestrooi met wat zout en peper en bedruppel met wat citroensap.
Kook ondertussen de tagliatelle in ± 2 minuten gaar. Verhit de pompoensaus weer en roer de crème fraîche erdoor. Verdun eventueel met wat pastakookvocht en proef of de smaak goed is. Roer de tagliatelle door de pompoensaus. Draai een mooi nestje pasta op de borden. Verdeel de paddenstoelen erover. Rasp eventueel wat parmezaanse kaas erover. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen